Skip to main content
search
0

Poner palabras al dolor. Romper con el silencio

La persona. La persona es el centro de nuestra acción. Acercarnos a su sufrimiento, entenderlo, darle forma … Acompañar, ayudar a crecer, a vivir en paz. Tanto a víctimas de abuso sexual, como a pedófilos.

¿Pero … tienen algo en común?

Son personas, personas que sufren, que necesitan poner palabras al dolor, que necesitan romper el silencio. Un silencio lapidario, que les ha aislado del resto, y los ha dejado muy solos/as.

Incomprensión, aislamiento, soledad, desesperanza, miedo, vergüenza, culpa, … son emociones que comparten.

Porque la persona que sufrió abusos sexuales, no es responsable de la agresión vivida, de que le arrebataran algo…para toda la vida.

Porque la persona pedófila, no ha podido evitar serlo, no puede escoger dejar de sentir atracción hacia niños/as, y/o adolescentes. Porque sí puede evitar ser pederasta, sí puede escoger dejarse acompañar, y aprender a gestionar sus impulsos para evitar abusar de niños/as.

Ambos/as necesitan palabras, que les ayuden a curar las heridas. Ambos/as pueden beneficiarse de encontrarse cara a cara, en un espacio de confianza y seguridad, como es el Grupo de palabras.

A partir del relato de la víctima, entender el dolor, el sufrimiento y conectar con las consecuencias devastadoras de sufrir un abuso sexual. Esto es fundamental para favorecer la posición de abstinencia del pedófilo.

A partir del relato del pedófilo, entender su sufrimiento, su aislamiento, la manera de vivir su atracción sexual hacia niños/as, y/o adolescentes. Pedofilia no es pederastia. Resulta de gran ayuda para que la víctima se desculpabilice, y comprenda, de forma vivencial, que no tuvo ninguna responsabilidad en el abuso sexual sufrido en su infancia.

Encontrarse, hablar, entender, compartir, poner palabras. Decirlo, es empezar a vivir.

 

Posar paraules al dolor. Acabar amb el silenci

La persona. La persona és el centre de la nostra acció. Acostar-nos al seu patiment, entendre’l, donar-li forma… Acompanyar, ajudar a créixer, a viure en pau. Tant a víctimes d’abús sexual, com a pedòfils.

Però…tenen quelcom en comú?

Són persones, persones que pateixen, que necessiten posar paraules al dolor, que necessiten trencar el silenci. Un silenci lapidari, que els ha aïllat de la resta, i els ha deixat molt sols/es.

Incomprensió, aïllament, solitud, desesperança, por, vergonya, culpa,…són emocions que comparteixen.

Perquè la persona que va patir abusos sexuals, no és responsable de l’agressió viscuda, de què li arravatessin quelcom, per tota la vida.

Perquè la persona pedòfila, no ha pogut evitar ser-ho, no pot escollir deixar de sentir atracció cap a nens/es, i/o adolescents. Perquè sí pot evitar ser pederasta, sí pot escollir deixar-se acompanyar, i aprendre a gestionar els seus impulsos per evitar abusar de nens/es.

Ambdós/dues necessiten de paraules, que els ajudin a guarir les ferides. Ambdós/dues poden beneficiar-se de trobar-se cara a cara, en un espai de confiança i seguretat, com és el Grup de paraules.

A partir del relat de la víctima, entendre el dolor, el patiment i connectar amb les conseqüències devastadores de patir un abús sexual. Això és fonamental per afavorir la posició d’abstinència del pedòfil.

A partir del relat del pedòfil, entendre el seu patiment, el seu aïllament, la manera de viure la seva atracció sexual cap a nens/es, i/o adolescents. Pedofília no és pederàstia. Resulta de gran ajuda perquè la víctima es desculpabilitzi, i comprengui, de forma vivencial, que no va tenir cap responsabilitat en l’abús sexual patit en la seva infància.

Trobar-se, parlar, entendre, compartir, posar paraules. Dir-ho, és començar a viure.

 

Leave a Reply